suka akan keajaiban

Wednesday, November 30, 2011

kebebasan yang abadi...

hai assalamualaikum..
entry kali ni cukup2 simple dan padat...sempena spm yang telah tamat hari nie,,,perasaaan yang sangat gembira..selepas bermandi manda dengan kengkawan bagi meraikan "kematangan" yang telah di capai kerana tamat persekolahan....banyak yang perlu di buat hari nie..
1.kemas buku2...aq nak serahan takhta buku2 spm kepada my younger bro..
2.kemas barang sebab aq akan berpindah ke johor pada hari esok..
3.update blog,twitter dan fb..
4.kemas beg sebab esok flight pukul 3.45 ptg..
anyway,,i happy now!!nothing to be worry about...pape pun,ada family vacation bulan 12 nie dkt port dickson..semua adik beradik nenek akan berkumpul..boleh la berkenalan...
tapi aq x akan tertarik dengan bau2 bacang la..
ok c u for the next entry..
pemandangan daratan dari udara.....like like like..
bubye~

Thursday, November 10, 2011

the end..

i'm sick being a student..
sekolah cepatlah habis..
being a student always make me sick..


zaman2 sekolah masa form 4....rindu korang


zaman kegemilangan dapat anugerah kecemerlangan this year....hopefully,next year i will get this award again...


perkemahan terakhir di zaman persekolahan....bye2~

cuti ke mersing dengan sepupu...nak je aq ketuk kepala budak dkt belakang tu...haha

spm hari isnin ni dan berakhir 30 november(utk science stream student)...bye2 korang.....

p/s:doakan kejayaan saya utk dapat keputusan cemerlang dalam spm 2011...

_wassalam_


Tuesday, November 8, 2011

i love u teacher...

assalamualaikum...

hani ni post ringkas je..

"saya sayang cikgu"..

saya sayang semua cikgu saya..

saya sayang cikgu..




tapi,,





akibat suasana di sekolah menyebabkan saya gembira meninggalkan sekolah

tapi untuk meninggalkan cikgu
saya sedih....

ikhlas dari bakal doktor...
saya sayang semua cikgu saya!!!

Sunday, November 6, 2011

restu seorang pelajar.

assalamualaikum..
lama x post apa-apa entry sejak julai lalu..
hari ni muncul dengan pelbagai cerita..
tapi buat masa ni hanya ingin dikongsikan hanyalah tentang perasaan..


......................................

..................................................



..........................................................
kenapa?
maklumlah SPM hanya tinggal 1 minggu lagi..
hari jumaat lalu ada majlis di skolah saya..
majlis khas untuk pelajar SPM dan STPM..
majlis tu di namakan 


MAJLIS RESTU..


apa yg ingin saya katakan 
kenapa AKU menangis..
sesuatu yang luar biasa...
pada awalnya bersalaman dengan guru-guru dapat lagi bertahan..
tetapi
sewaktu menghampiri ke tangga untuk menaiki pentas..
tiba2 air mata menitis
dalam keadaan sedih saya ternampak cikgu BM yang mengajar saya masa F4 dan awal tahun masa F5
 menangis
kenapa cikgu menangis
sedangkan barisan saya(turn untuk salam guru-guru)barisan pertama
mata saya ternampak cikgu tersebut menangis menyebabkan saya sebak...
semasa berada di atas pentas..
saya hanya mampu tundukkan pandangan..
bersalaman dengan guru-guru tanpa melihat wajah mereka..
sehingga guru-guru wanita yang memeluk dan memberikan harapan yang tinggi
saya tidak dapat melihat wajah mereka..
saya sedih,takut, dan malu..

hati saya mengatakan
mampukah aku penuhi harapan mereka..
memenuhi harapan kedua ibu bapa,guru-guru dan sekolah
mereka sentiasa memberikan keyakinan kepada saya...
dan kini..
detik 14 november2011 semakin menghampiri..
hanya doa mereka yang menjadi kekuatan diri ini untuk meneruskan cita-cita
hanya DOA dan RESTU mereka..
renung-renungkan..

p/s:doakan saya berjaya dunia dan akhirat...
_WASSALAM_