suka akan keajaiban

Sunday, April 29, 2012

persediaan menghadapi temuduga upnm?..

hai readers..

ok entry kali ni hanya bertujuan untuk berkongsi pengalaman temuduga upnm

bagi sesi penggambilan 2012/2013..

pertama sekali aku bersyukur kerana terpilih menjadi siswa kadet

 di upnm(alhamdulillah) bagi course asasi sains dan teknologi pertahanan...

jangka masa bagi tamat pengajian kos ni lebih kurang 4 tahun(asasi+ijazah)...

perkhidmatan yang aku dapat bila masuk upnm nanti ialah airforce..


ok mari kita ke tajuk asal..

ini sekadar pengenalan je mane tahu korang konfuse lagi kan..


tempat temuduga yang aku harus tuju ialah

 kem terendak,melaka..

kalau korang kena dekat sini

 pandai-pandai la korang cari jalan..haha..

temuduga ni lama kot dari 14 april sampai 25 april..

lebih kurang 12 hari aku berkampung dekat situ..

rasanya tak payah aku bagi tahu dekat korang pe yang perlu di bawakan?..

korang follow je borang tawaran yang korang dapat tu

 tapi pastikan kalau perempuan tu bawa la baju kurung lebih dari  3 

kalau lelaki pun sama..

jangan la korang hadap sangat pakai baju kemeja yang same

 tiap-tiap hari..bau tahu tak!

pastikan kalau buat X-ray tu

 buat dia punya report sekali..

aku takut korang dah sampai sana kena suruh 

buat X-ray sekali lagi sebab tak ada report..

kalau menyusahkan kau je tak pe ni dok telefon parent..

kesian dia orang..

ok antara soalan yang di tanya pada aku 

& mungkin korang juga(tu pun kalau korang sampai lembaga la):



1.kenapa nak masuk UPNM?

2.apa yang aku faham pasal bohsia & mat rempit

3.kenapa diorang jadi bohsia & mat rempit

4.ada kemungkinan tak pelajar upnm jadi macam tu?


semua soalan dan jawapan adalah dalam bahasa" english "..
so korang kena buat preparation..

tapi nak masuk jumpa lembaga ni ada tatacaranya..

yang itu jangan risau sebab korang akan di ajar

 sebelum masuk jumpa pengarah...

itu soalan yang TUAN tanya masa group aku masuk..

aku dengar dari group lain ada yang kena nyanyi,

pasal masakkan(resepi),isu pelajar sekarang lari rumah..

tapi apa2 pun korang kena buat persediaan pasal isu semasa..

tapi jangan risau,yang penting korang confident masa jawab je kira ok..

ha 1 lagi sebelum aku lupa..koramg kalau dapat 

surat tawaran temuduga atau korang memang dah apply UPNM dekat upu tu

 pastikan korang buat sikit training

 sebelum menghadapi ujian kecergasan(larian 3.2km)..

aku pun kira semput gak lari 3.2 km tu nasib baik masih cuma terlebih 10 second je..

haha..




salah 1 makan yang di sediakan dekat kem ni bila korang temuduga..



ni semua housemate aku..haha..rindu korang..



ni masa hari sukan so kena pakai baju pt..setiap tag tu membawa maksud..nanti korang tahu la..



bersedia berangkat ke dewan menaiki 3 ton...erghh



last day bergambar depan tempat kediaman kitaorang...terbaik!!


ok itu je yang aku nak kongsi dekat korang..hope korang enjoy masa temuduga nanti..

masih jauh perjalanan aku dekat upnm tu...

macam2 boleh jadi..

jadi apa yang boleh aku kongsikan dengan korang aku kongsi ye..

ok cau dlu..byeszz